Kohti

Opastettu kävelyteos Roihuvuoressa, itähelsinkiläisessä lähiössä

"Kuljetaan hetki hiljaa yhdessä. Kuunnellaan. Miten lähelle pääsemme? Pysähtynyttä hetkeä, kokemusta, katsetta. Sitä, mikä ei ole omaa?!

Kohti-kävelyteos toteutettiin vuonna 2018 Roihuvuoren kyläjuhlilla. Se oli paikkasidonnainen, vahvasti audiomateriaaliin nojautuva teos. Asuinympäristömme itsessään on kaunis, valmis lavastus esitykselle. Työryhmä etsi keinoja, joiden avulla saada ihmiset pysähtymään tähän hetkeen ja näkemään ympärilleen. Miten vähän tarvitsee tehdä, jotta kokemuksesta tulee merkityksellinen? Miten hiljaa voi olla ventovieraiden ihmisten kanssa?

Kohti-teos inspiroitui samana vuonna toteutetusta Välittämistoimistosta ja siellä jaetuista tarinoista välittämisestä ja ystävällisyydestä, paikallisuudesta ja kaipuusta, sekä muistoista, jotka mieluummin unohtaisi. Kyläjuhlien aikaan teoksen muodosti yhdessä toteutettu hiljainen kävely installaatiolta toiselle. Hiljainen kävely huomioi erilaiset osallistumisen ja liikkumisen esteet.

Kyläjuhlien jälkeen installaatiot jäivät vielä paikoilleen muutamaksi viikoksi ja niihin oli mahdollista tutustua omatoimisesti käyttäen hyväksi nettikarttaa, johon äänimaisemat oli upotettu. 


Työryhmä: Riina Hannuksela, Mari Hämäläinen ja Jairo Acosta Lara.

Yhteistyössä Roihuovuori-seura ja Roihuvuoren nuorisotalo.

Kuva: Iiro Kaukiainen

Esiintyjä Susanna Hassinen, kuva Iiro Kaukiainen

© Copyright 2023 Riina Hannuksela - All Rights Reserved

Offline Website Builder